2TASTE organiseert culinaire culturele reizen voor 2 personen of kleine groepen. Met onze reizen zult u het echte Italië ontdekken en beleven. 

Dompel onder in La Dolce Vita.
Italië is wereldwijd geliefd vanwege haar grootse culturele erfgoed. U bezoekt mooie historische monumenten uit de Romeinse tijd, middeleeuwen en renaissance. U beleeft de charmante sfeer in dorpjes en steden met mooie pleinen en romantische straatjes. Bij bezoeken aan geselecteerde wijnbedrijven proeft u heerlijke wijnen. In authentieke restaurants kunt u genieten van regionale gerechten met bijpassende wijnen. Bijvoorbeeld tajarin met witte truffel uit Alba gecombineerd met Barolo, vis van het Gardameer met Lugana en tortellini uit Bologna met Lambrusco.

Deskundige begeleiding door experts.
De reisbegeleiding is in handen van Stefania en Hans. Stefania woont in Italië. Met passie voor haar land en geschiedenis verzorgt zij de culturele kant van de reis. Ze doet dit is het Engels. De vinologische en gastronomische begeleiding wordt gedaan door Hans (vinoloog en gastronoom) in het Nederlands en Engels. Hij geeft uitleg over de lokale gastronomie en wijnen, wijnproeftechniek en de regels voor goede wijn/spijs combinaties. Door hun liefde voor Italië en kennis van de regio’s brengen ze u naar unieke bestemmingen. Stefania en Hans verrijken uw reis met mooie verhalen en toelichtingen.
Voorafgaand aan de reis kan Hans een avond bij u thuis verzorgen. Het programma wordt dan toegelicht en de wijngebieden en wijnen worden besproken. Eventueel gecombineerd met een wijnproeverij.

Maatwerk.
Iedere reis wordt gepersonaliseerd en is maatwerk. 2TASTE zal de reis in overleg afstemmen op uw wensen met betrekking tot budget, data, gewenste begeleiding, restaurants, wijnbedrijven, vervoer en programma. Uitgangspunten daarbij zijn goede hotels of agriturismo’s op uitstekende locaties, traditionele restaurants met regionale gerechten en wijnen, wijnproeverijen bij goede wijnbedrijven, excursies en culturele tours / stadswandelingen. Wensen zoals een kookworkshop, een fietstocht, een bergwandeling, een boottocht op een meer etc. kunnen worden opgenomen in uw programma.
Wilt u een verdere toelichting neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Met veel plezier bespreken we uw wensen en onze mogelijkheden en doen we u een aantrekkelijk aanbod.

ik wil graag meer informatie over maatwerk reizen

In 2020 bieden wij het volgende reisprogramma. Als leidraad vindt u voorbeelden van reizen. Prijsindicatie is per persoon en gebaseerd op een groep van 6 personen.

Due Laghi (Iseo meer en Garda meer)

Ontdek de mooiste plekjes aan het Iseo meer en Garda meer en in de steden Brescia en Verona. Het is een unieke gelegenheid om de regionale keuken, de wijnen zoals Franciacorta, Lugana, Valpolicella en de cultuur van Lombardije en Veneto intensief te beleven. Een bezoek aan Milaan en verkenning van de mooie streek ‘Oltrepo Pavese’ is natuurlijk mogelijk. Evenementen die u wilt bezoeken kunnen worden opgenomen in uw reis. Bijvoorbeeld het bijwonen van een opera in de Arena van Verona of het bewonderen van de auto’s die meerijden in de autorace ‘Mille Miglia’ die in Brescia start. 

Città Emiliane (authentieke steden in Emilia Romagna)

In de steden Parma, Modena en Bologna beleeft u het bruisende Italiaanse stadsleven.
U ontdekt de rijke gastronomie en de typerende gerechten en wijnen van Emilia Romagna. Genietvan Lambrusco di Sorbara, Lambrusco Grasparossa, tortellini, lasagna, maar ook natuurlijk prosciutto di Parma, Parmezaanse kaas en de wereldberoemde balsamico uit Modena. Naast het proeven bezoeken we ook plaatsen waar ze gemaakt worden en wat dacht u er van om zelf een pasta te maken?

Piëmonte

Piëmonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de grenzen met Frankrijk en Zwitserland en betekent letterlijk “aan de voet van de bergen”. Ontdek de grandeur van Turijn. Ontdek het wonderschone landschap en de hoogstaande gastronomie van Langhe. Bakermat van “slow food” waar fijnproevers volledig aan hun trekken komen. Geniet van vitello tonnato, brasato al barolo, tajarin met truffel, gianduiotto, hazelnoten en overheerlijke kazen. Langhe is natuurlijk wereldwijd bekend om haar prestigieuze barbaresco en barolo wijnen. Maar ook barbera en dolcetto komen hier volledig tot hun recht. Fascinerend zijn de ondergrondse (wijn)kathedralen van Canelli. Vermeldenswaardig is dat grote delen van Langhe op de Unesco werelderfgoedlijst staan. In het najaar tijdens het witte truffelseizoen organiseren we de speciale reis “Piëmonte e tartufi” met bezoek aan de truffelmarkt in Alba.

Marche mare e terra (Genieten van de kust en het binnenland van Marche)

Zee, strand, heuvels, bergen, historie, kunst, cultuur, wijn en gastronomie. Een samenvatting van deze veelzijdige regio. Verken Ascoli Piceno, Urbino, Aqualagna, Offida, Grotte di Frasassi en het nationale park ‘Gran Sasso’. Geniet van de procucten van het land en uit de zee. Geniet van fritto misto, olive all’Ascolane, truffel en porchetta. Ze combineren mooi met wijnen uit de regio zoals Verdicchio, Pecorino, Passerina, rosso Conero en vernaccia di Serrapetrona.

Veneto

Ontdek in Veneto de rijke historie, kunst, cultuur en de Venetiaanse lagune. Verken de mooie steden Verona, Padova en Venetië. Maar ook pittoreske plaatsen met een kasteel, zoals Soave. Bezoek een opera in Verona of de glasblazers in Murano. Geniet van de rijke land- en zeegastronomie. Proef samen met een expert geweldige wijnen zoals Amarone, Prosecco, recioto di Soave en natuurlijk het bekende distillaat grappa!