Veneto

Verona – Soave – Vicenza – Bassano del Grappa – Padova – Valdobbiadene – Venetië

Ontdek in Veneto de rijke historie, kunst, cultuur en de Venetiaanse lagune.

Venetië

Verken de mooie steden Verona, Padova en Venetië. Maar ook pittoreske plaatsen met een kasteel, zoals Soave. Bezoek een opera in Verona of de glasblazers in Murano. Geniet van de rijke land- en zeegastronomie. Proef samen met een expert geweldige wijnen zoals Amarone, Prosecco, recioto di Soave en natuurlijk het bekende distillaat grappa!

La dolce vita in optima forma.

recensies van reizigers

2TASTE zal de reis volledig afstemmen op uw wensen met betrekking tot budget, data, begeleiding, restaurants, wijnbedrijven, vervoer en programma. Iedere reis is maatwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op. Graag doen we u een aantrekkelijk voorstel.

ik wil graag maatwerk informatie over deze reis

Voorbeeldreis 1: Veneto

Inbegrepen in deze mooie reis:

 • 6 overnachtingen in 3/4 sterren hotels
 • 2 diners met regionale gerechten en bijpassende wijnen
 • 4 lunches met regionale gerechten en bijpassende wijnen
 • 2 proeverijen op gerenommeerde wijnbedrijven
 • 5 dagen reisbegeleiding door Stefania en Hans
 • Bezoek aan het kasteel in Soave
 • Bootvervoer in lagune van Venetië met stops in Murano en Burano
 • Stadswandeling met begeleiding in Verona
 • Stadswandeling met begeleiding in Padua
 • Bezoek grappa distilleerderij 
 • wijnstreek presentaties door Hans
 • culturele toelichting door Stefania
 • Avond in Nederland met presentatie over het wijngebied en de wijnen en eventueel wijnproeverij

Prijs is afhankelijk van persoonlijke wensen en periode in het jaar.

PROGRAMMA (highlights)

Voorbereidingsavond (Nederland)
Hans verzorgt een presentatie over het wijngebied en de wijnen. Eventueel gecombineerd met een wijnproeverij.

Dag 1: Welkom in het hotel in Verona. Welkomstlunch en presentatie door Stefania over veneto en Verona .In de middag een stadswandeling van 3 uur met de highlights van Verona. Pleinen. middeleeuwse gebouwen. het Romeinse amphitheater, het balkon van Julia en de poort van Borsari. Gedurende de tour een stop voor koffie of een glas valpolicella. Vrije avond. In het operaseizoen de mogelijkheid om een opera bij te wonen in de arena di Verona.

Dag 2: Na het ontbijt vertrek naar Soave. Wijnproeverij bij een wijnbedrijf onder begeleiding van de wijnmaker en Hans. Lichte lunch in Soave met panoramisch uitzicht over het landschap. Na de lunch bezichtiging van het kasteel in Soave onder begeleiding van Stefania. Aan het eind van de middag vertrek naar Vicenza waar ‘s avonds in een traditioneel restaurant de lokale gerechten geserveerd worden. Uiteraard met bijpassende wijnen. Overnachting in Vicenza.

Dag 3: Na het ontbijt vertrek naar Bassano del Grappa. Na aankomst een koffiestop en toelichting van Hans over de wetenswaardigheden van Grappa. Bezoek van de antieke brug in de plaats gevolgd door een traditionele lunch.In de middag bezoek aan een grappa distilleerderij met uitleg over de bereidingswijze. Daarna naar Padua en check-in hotel. De avond is ter vrije besteding.

Dag 4: In de ochtend onder begeleiding van Stefania een stadswandeling in Padua. Lunch in het centrum met lokale gerechten en wijnen. Na de lunch vertrek naar Valdobbiadene voor een proeverij van prosecco. Na de proeverij vertrek naar het hotel aan de kust in Lido di Jesolo. De avond is ter vrije besteding.

Dag 5: Na het ontbijt vertrek naar de haven. Varend in de lagune van Venetië wordt een stop gemaakt bij de eilandjes Murano en Burano. In Murano bezoek aan een glasblazerij. ‘s Avonds diner in een traditioneel restaurant.

Dag 6: Dag voor vrije invulling. U kunt genieten van een stranddag of u kunt Venetië, eventueel met begeleiding, bezoeken.

Dag 7: Vertrek

Fotogallerij