Marche mare e terra

Adriatische kust – Offida – Ascoli Piceno – Matelica – Jesi – Acqualagna – Urbino – ….

Zee, strand, heuvels, bergen, historie, kunst, cultuur, wijn en gastronomie. Een samenvatting van deze veelzijdige regio. Verken Ascoli Piceno, Urbino, Aqualagna, Offida, Grotte di Frasassi en het nationale park ‘Gran Sasso’. Geniet van de procucten van het land en uit de zee. Geniet van fritto misto, olive all’Ascolane, truffel en porchetta. Ze combineren mooi met wijnen uit de regio zoals Verdicchio, Pecorino, Passerina, rosso Conero en vernaccia di Serrapetrona.

La dolce vita in optima forma.

recensies van reizigers

2TASTE zal de culinaire culturele reis volledig afstemmen op uw wensen met betrekking tot budget, data, begeleiding, restaurants, wijnbedrijven, vervoer en programma. Iedere reis is maatwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op. Graag doen we u een aantrekkelijk voorstel.

ik wil graag maatwerk informatie over deze reis

Voorbeeldreis: Mare e terra

Marche kustlijn Monte Conero

Inbegrepen in deze mooie reis:

  • 7 overnachtingen in 3/4 sterren hotels
  • 3 diners met regionale gerechten en bijpassende wijnen
  • 5 lunches met regionale gerechten en bijpassende wijnen
  • 3 tot 4 proeverijen op gerenommeerde wijnbedrijven
  • 5 dagen reisbegeleiding door Stefania en Hans
  • Bezoek aan de grotten van Frassasi
  • Rondleiding in Urbino
  • wijnstreek en wijn presentaties door Hans
  • culturele toelichting door Stefania
  • Avond in Nederland met presentatie over het wijngebied en de wijnen en eventueel wijnproeverij

Prijs is afhankelijk van persoonlijke wensen en periode in het jaar.

PROGRAMMA (highlights)

Voorbereidingsavond (Nederland)
Hans verzorgt een presentatie over het wijngebied en de wijnen. Eventueel gecombineerd met een wijnproeverij.

Dag 1: Welkom in het hotel in Sirolo. Welkomstlunch en presentatie door Stefania over Marche. In de middag kunt u Sirolo verkennen of lekker naar het strand gaan. ‘s Avonds diner met regionale gerechten en bijpassende wijnen in een traditioneel restaurant. Denk aan pasta alle vongole en fritto misto dell’Adriatico.

Dag 2: Na het ontbijt vertrek naar Offida voor een wijnproeverij onder begeleiding van de wijnmaker en Hans. Lunch met typische gerechten van het land, zoals vincisgrassi of gnocchi al sugo di papera gevolgd door porchetta of lamsbout. Na de lunch vertrek naar Ascoli Piceno. Na hotel check-in een wandeling onder begeleiding van Stefania met stop bij caffè Meletti voor een aperitief met olive all’ascolana. De avond is ter vrije besteding.

Dag 3: Na het ontbijt presentatie van Hans over Verdicchio wijn. Daarna vertrek naar Matelica voor een wijnproeverij. Lunch met regionale gerechten en bijpassende wijnen in Matelica. In de middag wijnproeverij en daarna naar hotel in Fabriano. De avond is ter vrije besteding.

Dag 4: In de ochtend presentatie van Stefania over de regio. Daarna vertrek naar de grotten van Frassasi die onder begeleiding verkent worden. Onderweg naar Acqualagna onderweg een lunchstop. Hans en Stefania geven een presentatie over truffels. Hotel check-in in Acqualagna. ‘s Middags is ter vrije besteding. ‘s Avonds diner in acqualagna.

Dag 5: Na het ontbijt vertrek naar Urbino en hotel check-in. Gedurende de dag onder begeleiding bezichtiging van de historische gebouwen. Onder andere palazzo Ducale en huis van Rafaello. Rond het middaguur een lichte lunch. De avond is ter vrije besteding.

Dag 6: Vertrek naar Senigallia en hotel check-in. U kunt genieten van het strand en de zee. Fietshuur is mogelijk. De gehele dag ter vrije besteding.

Dag 7: Dag ter vrije besteding. Op verzoek kan een wijnproeverij georganiseerd worden. ‘s Avonds diner in traditioneel visrestaurant in de haven.

Dag 8: Vertrek

Fotogallerij