2TASTE WIJN-SPIJS-CULTUUR REIZEN IN ITALIË

2TASTE organiseert volledig ontzorgde (groeps)reizen naar Italië. Iedere reis wordt gekenmerkt door goede hotels op mooie locaties, gastronomische lunches en diners in uitstekende restaurants, wijnpresentaties en proeverijen, bijzondere excursies en culturele rondleidingen. De reisbegeleiding wordt gedaan door Stefania en Hans. Stefania woont in Italië en verzorgt de culturele kant van de reis. Ze doet dit in het Engels. De wijn en gastronomie zullen door Hans (vinoloog / gastronoom) in het Nederlands, Engels en Duits worden toegelicht. Een aantal reizen zijn voorgeprogrammeerd en kunt u vinden in het overzicht hieronder. Echter, als u zich als groep aanmeldt voor een reis, dan kan 2TASTE de reis volledig afstemmen op de wensen van de groep. Neem hiertoe contact op met ons via mail.

In 2018 zijn de volgende reizen in ons programma opgenomen:

Due Laghi (Iseo meer en Garda meer)

De groepsreis “Due Laghi” is een volledig ontzorgde culinaire cultuurreis naar het Iseo meer, Garda meer en de steden Brescia en Verona in Noord Italië. Het is een unieke gelegenheid om de Italiaanse keuken, de wijnen (Franciacorta, Lugana en Valpolicella) en de cultuur van Lombardije en Veneto in veel facetten te ervaren. Afhankelijk van festiviteiten in de omgeving worden speciale versies van deze reis georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een avond naar de opera in Verona of het bijwonen van de voorbereiding van de autorace “Mille Miglia” in Brescia.

Trè Città (3 steden in Emiglia Romagna)

De reis “Trè Città” is een volledig ontzorgde culinaire cultuur reis naar Bologna, Modena en Parma in Italië. Het zijn mooie authentieke Italiaanse steden en geweldig om te bezoeken met veel historie en cultuur. Hoogstaande gastronomie welke mooi samengaat met de wijnen uit de streek zoals Lambrusco. Denk aan Parmaham, Aceto Balsamico, Tortellini en ga zo maar door. We zullen hiervan genieten tijdens gastronomische diners en lunches in de beste restaurants.

Er bestaat ook een verkorte 4 daags versie van deze reis. We gaan dan alleen naar Bologna en Modena.

Piëmonte e tartufi

De reis “Piëmonte e tartufi” is een 4 daagse wijn-spijs-cultuur reis in Piëmonte in Italië en is een unieke gelegenheid om “la dolce vita” van binnen uit te ervaren. In verband met het truffelseizoen wordt deze reis in de maand oktober georganiseerd.

Piëmonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de grenzen met Frankrijk en Zwitserland en betekent letterlijk “aan de voet van de bergen”. De schoonheid van de regio uit zich in vele aspecten. Tijdens deze reis willen we met name de culinaire kant van Piëmonte laten ervaren. In heel Piëmonte wordt veel waarde gehecht aan authentieke en kwalitatief hoogwaardige producten. Deze staan internationaal in hoog aanzien. Denk o.a. aan de witte truffels, chocolade, hazelnoten en overheerlijke kazen. Fijnproevers komen dan ook volledig aan hun trekken. Daarnaast is Piëmonte wereldwijd bekent vanwege haar prestigieuze Barbaresco en Barolo wijnen.