Reis recensies

Piëmonte e tartufi

 • Reiziger Christa K. uit Ede:
  Piemonte: het walhalla voor vineuze fijnproevers. En met Hans en Stefania als begeleiding krijg je zeker waar je voor komt. Een dijk aan informatie over Italiaanse cultuur, geschiedenis en culinaire hotspots. Fijne afwisseling ook tussen kerken en paleizen in Torino (dat moet toch een van de best bewaarde geheimen van Italië zijn?) en de landelijke rust rond Alba. Heerlijke wijnproeverijen, bijzondere mensen ontmoet en superlekker gegeten. Kortom, een aanrader.
 • Reiziger Wil uit A:
  Deze reis was in november vanwege het festival van de witte truffel in Alba in die periode. De eerste paar dagen van deze reis waren we in Turijn in een mooi hotel in het centrum van de stad. We hadden alle bezienswaardigheden op loopafstand en hadden daar de auto niet voor nodig. Behalve cultuur was er in de reis ook veel wijn en gastronomie in het programma opgenomen. De programmaonderdelen over cultuur waren in uitstekend Engels van de Italiaanse gids en de onderdelen over wijn en gastronomie werden toegelicht door een Nederlandse expert. Alba was indrukwekkend en het truffelfestival een enorm spektakel waar het ons duidelijk werd hoe groot de (smaak)verschillen tussen de witte en de zwarte truffel zijn.
  We hadden in ons reisgezelschap iemand die minder goed ter been was, maar daar was in het programma en “de logistiek” heel goed rekening mee gehouden.
 • Reiziger Eric de V. uit Ede:
  Vier dagen op reis met Hans en Stefania: onze vriendelijke, kundige en flexibele reisleiders. Veel gezien in Turijn (verassend mooie stad) en rond Alba (truffels en wijnproeverijen). Zeer goed georganiseerd. Een aanrader!
 • Reiziger Brigitte uit A:
  Deze reis hebben we ondernomen in november; mede ook omdat in deze periode het truffelfestival plaatsvindt in Alba. Een echte aanrader als je van truffel houdt! Een geweldige ervaring om rond te lopen bij zo’n festival met alleen maar truffel: je weet niet wat je ziet en vooral ruikt! Ook de stad Alba is zeker de moeite waard om te ontdekken. De reis begon in Turijn; een prachtige stad met veel bezienswaardigheden die we allemaal ontdekten onder de deskundige leiding van Stefania en Hans. Ook werden we meegenomen naar de mooiste restaurants waar we allerlei heerlijkheden kregen te proeven. Echt fantastisch om op deze manier het beste wat de streek te bieden heeft te zien en te proeven. Het enige minpuntje tijdens deze reis was het weer; het was mistig en regenachtig waardoor we de fantastische uitzichten een beetje gemist hebben. Maar ja, het weer heb je nu eenmaal niet in de hand! We gaan dus gewoon nog een keer naar deze mooie streek!!

Due Laghi

 • Reiziger Rene uit E:

Geheel verzorgd, en toch alle vrijheid. Dat was het credo van een weekje culinair en cultureel kennismaken met Italië.
We verbleven een weekje rondom de meren Lago di Garda en Lago die Iseo, alles was anders als dat je daar normaal zou doen. Dus geen geluier aan het strand. We bezochten verschillende dorpen rondom de meren en niet met de bus, maar lekker met de boot. Geweldig waren de proeverijen van wijn met bijbehorende lekkernijen en natuurlijk een deskundige rondleiding over het estate. Hans kent zijn mensen, dus het was geen “toeristenproeverijtje” maar speciaal voor ons groepje samengesteld. Een stadswandeling door bijvoorbeeld Brescia onder leiding van een deskundige gids is toch wel wat anders als je eigen weg te zoeken. Hans kent ook de betere plekjes om te lunchen en te dineren, vanzelfsprekend begeleid door een mooie keuze van elegante en passende wijnen. Een van de hoogtepunten was het bijwonen van de Aïda in de Arena van Verona.
Als je van de heerlijke Italiaanse keuken houdt, wat is dan leuker als die geheimen te leren kennen door een kookworkshop te volgen onder leiding van een Italiaanse keukenprinses de traditionele streekgerechten maken. Niet alleen heel erg leuk om te doen, maar minstens zo leuk om het daarna op te eten, vanzelfsprekend met bijpassende wijnen.

Kortom ik heb genoten van dat weekje “ Italië-anders”, Hans, met beste dank!

 • Reiziger Wil uit A:
  Een reis met een mooie mix van cultuur, wijn en eten, natuur en landschappen. Het meer van Iseo is misschien minder bekend, maar dat is wat ons betreft ten onrechte. Het voordeel is wél dat het daardoor minder druk en toeristisch is😉. Brescia is een mooie stad met zichtbaar veel historie uit de Romeinse tijd. En dan Verona, de stad aan de Adige waar zoveel te zien is. Wij hadden het vorige jaar al een operavoorstelling in de arena van Verona bijgewoond en we hadden daarom dat programmaonderdeel niet geboekt, maar een voorstelling bezoeken is een absolute aanrader.
  Een uitstekend georganiseerde reis waarin onze maatwerkwensen goed in het programma waren opgenomen.

Città Emiliane

 • Reiziger Brigitte uit A:
  Wat een prachtige reis naar voor mij drie onbekende Italiaanse steden: Parma, Modena en Bologna. Alle drie heel verschillend maar op hun eigen manier erg mooi en interessant!  Mede ook doordat Stefania en Hans ons meenamen naar de mooiste plekjes in deze steden en veel wisten te vertellen over de achtergronden. En wat hebben we veel lekkere dingen geproefd; zowel qua eten als drinken. De Lambrusco was voor mij echt een ontdekking! Wat een fijne, frisse, lichte wijn! Met veel smaak (en niet de zoete versie die wij hier in Nederland alleen maar kennen……). Leuk ook om te zien hoe de Parmaham en de Parmezaanse kaas worden gemaakt en in Modena natuurlijk de balsamico! De door Hans gekozen hotels waren erg goed en perfect qua ligging. Je kon vanuit het hotel lopend de stad ontdekken waardoor je de sfeer van alle drie de steden goed kon proeven.Al met al een geweldige reis en zeker aan te bevelen als je eens iets anders wilt zien en proeven van Italië!
 • Reiziger Wil uit A:
  Wat is het verhaal achter de torens van Asinelli en Garisenda in Bologna. Hoe worden Parmigiano Reggiano en Prosciutto di Parma gemaakt, wat is nou échte Lambrusco. Allemaal zaken die in de loop van deze reis opgehelderd worden. Parma, Modena en Bologna zijn steden in regio Emilia Romagna die op een aangenaam korte reisafstand van elkaar liggen, maar toch heel verschillend zijn. De Italiaanse gids, die overigens voortreffelijk Engels spreekt, was zeer goed voorbereid, beantwoordde alle vragen en streek en passant nog wat plooien in de Italiaanse bureaucratie glad. Wij waren al vaak in Italië geweest, maar nog niet eerder in Emilia Romagna, maar na deze reis gaan we zeker nog eens terug.
  Een zeer ontspannen reis waarin alles goed geregeld was en in allerlei opzichten aan de verwachtingen heeft voldaan.